Unieke Activiteiten om Eid ul Adha Onvergetelijk te Maken

Unieke Activiteiten om Eid ul Adha Onvergetelijk te Maken

Eid ul Adha is een belangrijk islamitische feestdag die de bereidheid van profeet Ibrahim (vzmh) om zijn zoon te offeren ter ere van Allah herdenkt. Het is een tijd van vreugde, dankbaarheid en saamhorigheid. Naast het bijwonen van Eid-gebed en het delen van maaltijden, zijn er talloze leuke en betekenisvolle activiteiten die families kunnen ondernemen om Eid ul Adha extra speciaal te maken. Laten we eens kijken naar enkele creatieve ideeën om deze feestelijke gelegenheid te vieren!

Lootje trekken: verrassen en verrast worden!
Cadeaus krijgen is leuk, maar iemand verrassen met een cadeau is natuurlijk veel leuker. Het organiseren van een lootjesspel is een leuke manier om het geven van verrassingen net een beetje specialer te makenvoor het hele gezin. Schrijf de namen van alle familieleden op kleine briefjes en laat iedereen een briefje trekken. Vervolgens kan elke persoon een cadeautje kopen voor degene wiens naam hij of zij heeft getrokken. Het moment waarop de cadeaus worden uitgewisseld, zal gevuld zijn met opwinding en vreugde, terwijl iedereen wacht om te ontdekken wie hun geheime cadeaugever is!

Liever online lootjes trekken in plaats van op papier, gebruik dan bijv. lootjestrekken.nl om op een afstandje makkelijk, snel en online iedereen een lootje te laten trekken.  

Islamitisch bordspel: Leerzaam en vermakelijk!
Een ander geweldig idee is om een islamitisch bordspel te spelen met de hele familie; niet alleen erg leuk maar het stelt de kinderen en volwassenen om meer te leren over de Islam. Er zijn een hele rij aan leuke en educatieve bordspellen beschikbaar, elk met een eigen focus op de Quran, onze profeten, de hadieths of de islamitische geschiedenis. Onze persoonlijke favoriet is de Qur'an Familiespel geschiedenis en morele waarden verkennen. Door zo'n spel te spelen, kunnen kinderen en volwassenen samen plezier hebben terwijl ze hun kennis over de Islam vergroten en belangrijke lessen leren.

Buffet: Een culinair feest voor iedereen!
Een heerlijk buffet is altijd een hit tijdens Eid ul Adha. Laat elk gezinslid zijn of haar favoriete gerecht bereiden en de tafel vullen met een overvloed aan smaken en geuren. Van traditionele lekkernijen tot creatieve culinaire experimenten. Samen genieten van deze met liefde bereide maaltijd versterkt de familiebanden en zorgt voor een gedenkwaardige Eid ul Adha-ervaring.

Laten kinderen een goed doel kiezen om te doneren
Een les in vrijgevigheid! Een belangrijk aspect van Eid ul Adha is vrijgevigheid en het delen met degenen die minder fortuinlijk zijn; een les die wij ook de volgende generatie moeten doorgeven. Moedig kinderen aan om deel te nemen hieraan. Geef ieder kind bijvoorbeeld een budget en laat ze onderzoek doen naar organisaties die hulp bieden aan de armen, wezen of mensen in nood. Zo leren zij het belang van vrijgevigheid maar leren zij ook meer over henzelf en welke initiatieven zij zich voor willen inzetten. Na Eid houdt het natuurlijk niet op en gebruik het nieuwe momentum om samen met hen geld in te zamelen of  spullen te doneren. Zo leren kinderen waardevolle lessen over medeleven en het belang van het helpen van anderen.

De onmisbare BBQ: de hoeksteen van iedere Eid!
Als het weer het toelaat, is een gezellige barbecue in de achtertuin een geweldige manier om Eid ul Adha te vieren. Steek de grill aan, bereid sappige hamburgers, smakelijke keftas en gegrilde groenten. Terwijl het aroma van het gegrilde voedsel zich verspreidt, kunnen families samen rond de barbecue genieten van goed eten, lachen en waardevolle momenten delen.

Geen Eid zonder Jouw Geliefden
Wat je ook precies doet, Eid ul Adha is een dag die in het teken staat van  familie en geliefden om onze (familie)banden te versterken, onze spirituele verbondenheid te vieren, en degenen in nood te ondersteunen. Wij hopen dat onze ideeën jouw kunnen helpen om de perfecte Eid Ul Adha te organiseren die in het teken staat van saamhorigheid, vrijgevigheid en dankbaarheid.

Onze Eid ul Adha Collecties 
Bij Salambrate is vieren een onderdeel van on DNA en wij helpen jou hier dan ook graag mee. Bekijk onze ruime collecties aan wenskaarten en ballonnen voor Eid ul Adha waarmee jij jouw dierbaren kunt verrassen. Wil je alvast een bestelling plaatsen en deze later laten bezorgen? Bestel dan vandaag nog jouw verrassingen en noteer in de instructies bij de bestelling in de winkelwagen op welke dag je je bestelling geleverd wil hebben.

Laten we deze Eid ul Adha benutten om onze geliefden te koesteren, vreugde te verspreiden en de minder fortuinlijken te helpen, zodat we samen een gedenkwaardige en betekenisvolle viering kunnen hebben. Alvast een gezegende Eid toegewenst!

Terug naar blog

Reactie plaatsen