5 To Do's om je familie voor te bereiden op een perfecte Ramadan

5 To Do's om je familie voor te bereiden op een perfecte Ramadan

De Ramadan staat op het punt van beginnen, en het is die bijzondere tijd van het jaar die maar eens per jaar langskomt, als een dierbare gast. Onze geliefde Profeet (vrede zij met hem) benadrukte het belang ervan door te zeggen: "Wanneer de maand Ramadan begint, gaan de hemelpoorten open, sluiten de hellepoorten en worden de duivels geketend." (Bukhari). Deze maand is meer dan alleen een tijd voor zelfreflectie; het is een periode om onze gezinnen in geloof en harmonie samen te brengen. 🌙

Maar laten we wel wezen, de drukte van de laatste minuut kan die kostbare momenten voor gebed en familie opslokken. Als moeder van twee kleintjes, deel ik graag enkele van mijn favoriete tips voor een vredige en spirituele Ramadan. Laten we beginnen!

  1. Stel je Ramadan-doelen vast: Bedenk doelen die schitteren als de zon in Dubai. Of het nu gaat om het uitlezen van de Koran, je kleintjes leren over Zakat of simpelweg de vriendelijkheid van de Profeet delen, laten we zinvolle zaadjes planten voor een vruchtbare Ramadan. Neem eens een kijkje naar onze favoriete Ramadan Planner voor wat extra motivatie.
  2. Werk openstaande taken weg: Zeg gedag tegen een overvolle to-do lijst en verwelkom de rust. Het wegwerken van die dagelijkse taken geeft je later meer tijd voor iftars met de familie en avondgebeden. Vergeet niet, een lege agenda zorgt voor een rustige geest, en in een rustige geest kan de aanbidding bloeien.
  3. Plan je iftars: Zweef door je vastendagen door je iftars van tevoren te plannen. Een beetje vooruit plannen, samen met het gezin boodschappen doen, en voilà, je hebt meer tijd om van die bijzondere Ramadan-momenten te genieten. Betrek iedereen bij de planning; het maakt de maaltijden nog smaakvoller!
  4. Versier je huis met de kleintjes: Maak van je huis een magische plek. Het versieren met de kleintjes laat zien dat deze maand een geschenk is om te koesteren.
  5. Bestel je Ramadan-geschenken: Ramadan draait om gemeenschapszin, en wat is een betere manier om je liefde te tonen dan met doordachte cadeaus? Of het nu gaat om een mand vol zelfgemaakte lekkernijen voor de buren of hartverwarmende kaarten voor familieleden, laten we onze liefde tonen met geschenken die zeggen: "Jij bent bijzonder."

Deze Ramadan, laten we met liefde leiden, doelgericht voorbereiden en met warmte aanbidden. Samen kunnen we een maand creëren die niet alleen onvergetelijk is, maar ook het geloof van onze gezinnen voor altijd vormgeeft. 💖

Terug naar blog

Reactie plaatsen