Opstaan voor Onze Ummah: Een Oproep tot Ethisch Consumptiegedrag

Opstaan voor Onze Ummah: Een Oproep tot Ethisch Consumptiegedrag

De recente gebeurtenissen in Gaza hebben diepe sporen achtergelaten in onze harten. Als moslimgemeenschap in het Westen voelen we het onrecht, de woede en de machteloosheid sterk. De stilte en rationalisatie van de verwoestende aanvallen in Gaza door westerse overheden en zelfs door sommige overheden in islamitische landen hebben ons geschokt en verontrust.

Versterking van onze Gemeenschap in Tijden van Onrecht
Toch zien we, temidden van deze sombere realiteit, dat veel moslims wakker worden geschud over hoe onze consumptiegedrag ongewenst bij kan dragen aan het instandhouden van de bezetting. Het aantal voorbeelden van bedrijven waar wij onze boodschappen doen of onze electronica halen die investeren in de Israëlische economie zijn inmiddels welbekend en talloos. De huidige situatie in Gaza motiveert meer en meer moslims om deze bedrijven te boycotten en onze economische koopkracht te gebruiken om onze gemeenschap omhoog te helpen.

Het is de hoogste tijd dat we opstaan en ons inzetten voor een cruciaal doel: als moslimgemeenschap moeten we onafhankelijk worden van merken die onrecht faciliteren. En hoe prachtig zou het zijn als we tegelijkertijd onze eigen gemeenschap kunnen versterken door uitsluitend zaken te doen met elkaar?

Maar laten we eerlijk zijn, we begrijpen de uitdagingen die gepaard gaan met het vinden van alternatieven voor bepaalde producten. Dit is een obstakel waar we allemaal tegenaan lopen.

Salambrate's Toewijding aan Ethische Inkoop
Bij Salambrate is onze missie altijd geweest om moslims te verbinden en onze Ummah te versterken. De recente gebeurtenissen hebben ons aangemoedigd om dieper na te denken over hoe we nog meer kunnen bijdragen. Daarom hebben we besloten om binnen Salambrate alleen nog samen te werken met bedrijven die zijn opgericht door moslims. Als dit niet haalbaar blijkt te zijn voor specifieke producten, zullen we er in ieder geval voor zorgen dat we alleen samenwerken met bedrijven die geen investeringen doen in Israël of op welke andere manier dan ook de 75 jaar durende onderdrukking van Palestina ondersteunen.

Dit betekent dat al onze producten vanaf nu op ethische wijze worden ingekocht. Zo kun je met een gerust hart jouw broeders en zusters verrassen via Salambrate, zonder enige ethische twijfels.

Aanstaande Blogreeks Islamitische Ondernemers
We realiseren ons echter ook dat om werkelijk op grote schaal impact te hebben, het van cruciaal belang is dat we allemaal ons steentje bijdragen en geen directe of indirecte steun verlenen aan de onderdrukking door Israël. Om jou te helpen ethische keuzes te maken, zullen we de komende weken blogposts delen. Hierin zullen we bedrijven delen, gerund door moslims, die alternatieven bieden voor de aankopen die we allemaal doen.

We hopen oprecht dat jij met ons de keuze maakt om onze eigen gemeenschap te versterken en onze afhankelijkheid van onethische bedrijven te stoppen. Laten we samen opstaan voor onze Ummah en een positieve verandering teweegbrengen.

Terug naar blog

1 reactie

Wat een mooi initiatief wat jullie willen opzetten. Ik doe daar graag aan mee.

salima ouald chaib

Reactie plaatsen