Muslims Supporting Muslims (Deel #3): Verantwoordelijk Shoppen voor Moslima's

Muslims Supporting Muslims (Deel #3): Verantwoordelijk Shoppen voor Moslima's

In deze blog duiken we in de wereld van verstandig winkelen voor moslims, vooral voor onze gewaardeerde zusters, waarbij we islamitische ondernemers ondersteunen en afstand nemen van onethische merken.

Ondanks de overvloed aan prachtige kledingzaken en webshops gerund door moslima's, merken we dat velen van ons nog steeds maandelijks onze kleding inslaan bij grote merken die flink investeren in de israëlische economie of steun hebben betuigd aan gebeurtenissen in Gaza. Gemiddeld besteden we zo'n € 1600 per jaar aan kleding, waarmee dit een van onze grootste uitgavenposten is en een belangrijk instrument kan zijn om positieve impact te genereren binnen onze gemeenschap.

Kritische Kledingkeuze
Waarschijnlijk ken je al enkele merken die in het recente verleden zijn geboycot door grote groepen moslims vanwege hun schadelijke invloed op de Ummah. Een bekend voorbeeld is Zara. Oproepen tot een boycot van Zara waren wijdverspreid in 2021 toen een hoofdontwerper anti-Palestijnse opmerkingen deelde. Ook is Zara in verband gebracht met gedwongen arbeid, vooral in relatie tot de Oeigoeren in China.

Momenteel hebben verschillende kledingmerken openlijk steun betuigd aan aanvallen op Gaza. De lijst van deze merken is helaas te lang om hier volledig op te noemen. Precies om deze reden is het van essentieel belang dat we onze kledinginkopen richten op islamitische broeders en zusters, om te voorkomen dat we onbewust bedrijven ondersteunen die investeren in de israëlische economie. Enkele prominente voorbeelden van geboycotte kledingmerken en de grootste boosdoeners zijn onder andere AdidasAmerican Eagle, DKNY en Yves Saint Laurent.

Islamitische Kledingmerken voor Vrouwen
Speciaal voor onze islamitische zusters die graag lokaal bij islamitische zusters willen shoppen, hebben we een lijst samengesteld met onze favoriete merken. Zo kun je met een gerust hart je volgende kledingstuk aanschaffen.

Onze favoriete islamitische kledingmerken zijn onder andere:

 • L'Canse: L'Canse omarmt de veelzijdigheid van modest fashion met hun diverse collectie. Van casual tot elegant, weerspiegelt hun assortiment stijl en comfort.
 • MANZARAM: Hun collectie omvat prachtige avondjurken en chique accessoires die het hart van elke modest fashion-liefhebber sneller laten kloppen. Je kunt online winkelen bij Manzaram of een van hun vier locaties bezoeken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
 • Niyae Collection: Een absolute must voor moderne modestijlen, biedt een prachtige mix van eigentijdse mode. Van prachtige abaya's tot chique hijabs, hun collecties stralen elegantie uit en omarmen de diversiteit van modest fashion. Met unieke patronen en stoffen geïnspireerd op traditie en hedendaagse trends, is het de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar tijdloze stijl.
 • SAFFIYA'S: Dit merk belichaamt ingetogen elegantie met hun collectie. Van strakke en toch stijlvolle hijabs tot prachtige jurken voor diverse gelegenheden, stralen hun ontwerpen klasse uit. Met een focus op verfijning en verfijnde details, brengt dit merk een eigentijdse twist aan traditionele kledingstukken.
 • Sara Mode: Deze prachtige online winkel heeft ook een fysieke locatie in Bloemendaal! Hier vind je alles wat je nodig hebt, van trendy sweaters tot elegante hoofddoeken en geweldige schoenen. En het beste deel? De prijzen zijn erg vriendelijk voor je portemonnee! De stijl van Sara Mode is fantastisch en past perfect bij iedereen die op zoek is naar trendy outfits met een vleugje elegantie.
 • TD Collection: Brengt een frisse kijk op modest fashion. De nadruk op modieuze details en hoogwaardige stoffen maken dit merk een favoriet onder trendbewuste modest fashion-liefhebbers.
 • Touché: "Redefining Modest Fashion", dat is hoe Touché haar stijl beschrijft. Met oog voor detail en een eigentijdse twist op traditionele kleding, biedt Touché een collectie die zowel chic als praktisch is.

Laat het duidelijk zijn: wij zijn door geen enkel merk gesponsord en hebben geen relaties met alle merken die hierboven genoemd staan.

In een wereld vol keuzes is het aan ons om verantwoordelijkheid te nemen voor onze aankopen. Laten we samenwerken om de kracht van onze koopkracht te benutten en de groei van ethische en op de gemeenschap gerichte ondernemingen te stimuleren.

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen